Zgodnje vstajanje in prebujanje dneva na Jermanci. Cesta je razrita, vendar za Foresterja ni omembe vrednih težav. Potem pa počasen vzpon na sedlo. Snega na poti ni več, razen štirih (nevdirajočih) korakov pri Zgornji Griči. Nad tem me pričaka kar močan veter – znak, da se s prvimi sončnimi žarki ogrete plasti zraka nad menoj mešajo s hladnim zrakom.
Pri koči preveč piha za kratke hlače in rokave, zato nadaljujem proti Šiji Brane v upanju, da bom našel kakšno zavetrje. Najdem ga za skalo z napisom KOČA <- data-blogger-escaped-a=”” data-blogger-escaped-href=”http://bp1.blogger.com/_xi5Nv6dTA4o/SD0yN0ybFcI/AAAAAAAACHA/aC8hENEhysM/s1600-h/IMG_12738.jpg” data-blogger-escaped-onblur=”try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}”>
Pravzaprav je to kotanja z božanskim razgledom na Logarsko dolino. Če nič drugega, pogled vedno pritegne pogled slap Rinka:

Na glavo poveznem debelo kapo in oblečem flis, potem pa je nekaj minut le uživanje. In opazovanje okolice. Zajemanje trenutka s polno žlico v spomin. Pogledam za gamsom, s katerim se že skoraj pozdravljava. Danes prijatelja žal ni – kot bi vedel, da imam s seboj teleobjektiv. No, mogoče je prav tako.
Pogledam na sosednje vrhove in Turska gora je v zgornjem delu in na pristopih še zasnežena:

Veliko prekmalu se odpravim nazaj proti koči in navzdol. Na poti v dolino srečujem vse več ljudi, ki hitijo navzgor, med njimi tudi “Vilota” s štirinožnim prijateljem. Prijazni kožuhar me vsega poliže – seveda, saj tudi pes potrebuje sol 🙂
Malo kasneje v Klinu pa že padem v zatohel zrak. Oh, ta poletna vročina. Na Jermanci se med ozelenelimi drevesi ozrem še proti Kokrškem sedlu … in že sem pri avtu.