Organizatorjem je pred dvema tednoma uspelo izpeljati prireditev. Dolgi in varni poleti, množica obiskovalcev (žal mnogih skoki ne zanimajo), dobra organizacija …
Vendar grenak priokus ostaja. Največji napravi sta prava sramota. Bloudkove naprave praktično ni več, čeprav ima verjetno eno najlepših doskočišč. Na njej se je zgodovina smučarskih skokov pisala pred leti. Danes je le še podrtija. Zlomila se je pod pritiskom teže velikega kupa (umetnega) snega pred leti.
Sloves največje naprave na svetu pa sedaj nosi sosednja naprava. Velika, varna (no, vsaj za mojstre smučarskih poletov). Pred letošnjim prvenstvom je bila deležna nekaterih popravkov (razširjeno doskočišče, jeklene stopnice, odvodnjavanje, zaščitna ograja, sodniški stolp, zaletišče, žičnica). Zgrajena je tudi cesta – nisem prepričan, če je bil potreben tak poseg v gozd pod Poncami. Vendar – črna pika ostaja. In to je svinjarija. Spomnim se, da so se organizatorji pohvalili, da so hitro pospravili smeti za obiskovalci. Morda v dolini, ob sami skakalnici pa zagotovo ne. Prav neverjetno koliko odpadkov je ob njej – od množice gradbenega materiala, do razbitega stekla, pločevink in vreč. Prav sramotno. Morda se bodo lotili čiščenja, ko sneg povsem skopni, vendar dvomim. Parkirnino zaračunavajo 2,1 EUR – ceno lahko tudi dvignejo, vendar naj počistijo okolico letalnice! Bolj podjetni severni sosedje bi verjetno zaračunali med 5 in 10 evri, bi pa obiskovalec imel plačano vožnjo z žičnico 🙂 pa bi bila rentabilnost večja.

Leave a Reply