Za mano je naporen teden. Dogovoril sem se, da s fotoaparatom sledim dogajanju na 4. festivalu gorniškega filma. Organizatorji (agens spirens je seveda neutrudljivi Silvo Karo) so se zares potrudili.
46 filmov, trije izjemni predavatelji (Luka Lindič, Leo Houlding in Rolando Garibotti), razstav Alpe iz zraka (Matevža Lenarčiča) …
Obiskovalci so videli vrsto odličnih filmov in človek se vpraša, zakaj teh filmov ne vidimo na televiziji. Delna izjema je RTV Slovenija, ki vsaj občasno ponudi kakšen film – tudi letos bodo predvajali enega izmed predvajanih na festivalu. In veseli me, da so izbrali tako, kot bi izbral tudi sam – Beyond the summits – film o izredni plezalki Catherine Destivell. Je pa res, da je bilo nekaj filmov res odličnih in se je težko odločiti.
Vrsta zanimivih gostov je prišla v Cankarjev dom – starih in mladih gornikov, alpinistov, adrenalinskih odvisnežev, politikov, gospodarstvenikov in ljudi, ki so enostavno želeli spoznati kakšen film.

Med filmi je bilo dosti časa za pogovore in zabavo. Na (neostri) sliki sva si segla v roke z enem največjih avanturistom na svetu, plezalcem in base jumperjem (Leo Houlding):

From RAZNO

Leave a Reply