V petek sva se s triatlonko Marušo odpeljela na Dunaj. Prenočišče sva imela v hotelu Bosei, ki se je izkazal s čistočo, urejenostjo, mirno lokacijo in zmerno ceno. Malo več je bilo le pregovarjanja, da so pustili v sobo prinesti tekmovalno kolo. Receptorka je imela idejo, da bi ga pustila zunaj …
Hitro sva spoznala potrditev reka, da je dobro pustiti trebuh zunaj Dunaja. Mesto je drago. Predvsem parkirnina in hrana/pijača na bolj znanih točkah.
Brez navigacije si na Dunaju seveda izgubljen. Še posebej, če se ti mudi in nimaš časa, je navigacija nujno potrebna. Vse pohvale programu IGO na Androidu, ki ga uporabljam. Res priporočam.
Sama tekma je potekala na otočku Donauinsel med glavnim tokom Donave in njenim rokavom. Zanimiva informacija za plavalce – trenutno je temperatura vode dobrih 18 stopinj. V teh dneh je precej vroče, zato je bil zgodnji štart res dobrodošel. Takoj po tekmi sva se odpeljala še do živalskega vrta na Dunaju in Schönbrunna, potem pa naju je vročina odpihnila proti domovini.
Nekaj utrinkov:

Leave a Reply