Candela - prižgimo virtualno svečo v spomin

Pred nami je čas, ko se še pogosteje spominjamo tistih, ki jih ni več z nami. Tokrat želim deliti informacijo, da smo s kolegi razvili storitev za prižiganje virtualnih sveč in jo pred nekaj dnevi odprli uporabnikom. Večina med nami ima še posebej težko izkušnjo in pred leti smo v pogovoru ugotovili, da nekaterim ljudem prižgana svečka (četudi je virtualna) vsaj malo pomaga ublažiti bolečino. Med mnogimi kresanji mnenj smo prišli tudi do zaključka, da bi bilo dobro k samemu prižigu dodati še nekaj prednosti pred svečkami v fizični obliki. Med njimi smo poudarili predvsem varovanje okolja in dostopnost. 
Storitev je vsem dosegljiva na https://www.candela.rip, nanjo pa želimo povabiti čim več ljudi. Vsak čas bo na voljo tudi aplikacija, ki bo na zaslonu računalnika prikazovala majhno gorečo svečko. Podatke, potrebne za prikaz svečke, bo aplikacija črpala s spletne strani, zato bo prikazana svečka spomin na točno določeno osebo. 
Candela - spominska stran

Zanimivih idej za nadgradnjo imamo še veliko, žal pa smo omejeni s časom in denarjem. Vem, da se to sliši precej zlajnan izgovor, vendar Candelo razvijamo v svojem prostem času, prav tako pa smo prispevali tudi svoja denarna sredstva. Kot smo zapisali v vrednotah na spletni strani, je storitev v osnovi brezplačna in nismo povezani z nikomer. Da bomo omogočili delovanje storitve in nadaljnji razvoj, pa smo dodali možnost širšega nabora sveč za simbolično ceno. 

Potrudili smo se, da je uporaba zares preprosta in pregledna. Če pa se komu zatakne, mu bomo z veseljem pomagali. 

Naš glavni cilj je omogočiti pristen, oseben spomin na pokojne tudi takrat, ko ne moremo ali ne želimo tega izražati s klasično svečko na pogrebu. Pravijo, da je digitalni svet brezoseben. Mi menimo drugače: vidimo ga kot orodje, ki nam omogoča tehnološko podporo, da svoja čustva in spomine izrazimo od koder koli in kadar koli. 
Iskreno vabljeni k uporabi storitve. 

Leave a Reply